Hogy visszatalálj:

Hirdetés

Kommentek

Címkék

Kiakasztotta a magyar sporttársadalmat a román ProSport című napilap, mégpedig azzal, hogy április 6-án, szombaton az Oltchim Valcea–Győri Audi ETO női Bajnokok Ligája-elődöntő napján, - amit a mieink nyertek 24-22-re – egy provokatív fotósorozatot publikáltak Görbicz Anitáról, az Audi ETO és a magyar válogatott csapatkapitányáról. A képeken román élsportolók baromkodnak Görbicz mezével, valamint van némi szöveges hergelés is pár szurkolói jókívánsággal karöltve. És ennyi! Ebből lett a nagy felháborodás! Mez eldobás, taposás és tépés, ami kiverte a biztosítékot, mintha egy kézi meccsen ilyen sosem történne, megsúgom, hogy néha még kemény faultok is vannak. (És azért néhány - még magyar férfi drukker is - örülne egy esetleges mezvesztésnek!)

Mondjuk tény, hogy humorosabb lett volna, ha egy Katrine Lunde Haraldsen  (a klub egyik kapusa) babát fésülgetnek, illetve köntösbe öltöztetnek, de ez már inkább Magyari Péter-féle humorbonbon lenne. (Szerencsétlen bírok a sok célzott szemüvegreklám miatt nem csinálnak ekkora feszkót!)

IRÓNIA ÉS FAIR PLAY kis.pngErre az esetre reagált közleményben a Magyar Kézilabda Szövetség: „[…]a két csapat párharcának a sportról kell szólnia, éppen ezért nem szabad, hogy ne a magyar klub kiváló teljesítménye kerüljön a tudósítások középpontjába.” – Magyarországon még csak-csak erről kéne szólnia egy tudósításnak, de a román sajtótól (is) azt kérni, hogy a magyar klub kiváló teljesítményéről írjon egy ciki öngól, tekintve, hogy a sporttudósítás erősen a szubjektivitásáról híres. Persze a szövetség próbálja oldani a feszültséget, hogy a csütörtöki visszavágó csak a sportról szóljon

kistud.pngÉs ha már hazai tudósítás: a Nemzeti Sport című napilap számolt be erről a román poénról többek között, és jól is tette, csak a lap munkatársainak a humorérzéke tűnt el a tájékoztatás közben (biztos a tévén volt a borotva mellett, amit elloptak a szőrös talpúak :) ), felfújták ezt az egész ügyet és a sporton túlra zavarták, oda ahol a magukat szurkolónak nevező, de egyébként huligánok laknak. A ProSport bocsánatkérésére is a román lap korábbi hülye viccét rángatták elő a múltból, politikusi mentalitással.

És ennek hozományaként érkeznek a szebbnélszebb jókívánságok kommentben, de természetesen a válaszok sem maradnak el!

komment.pngSokkal súlyosabb dolgok is történnek abban a magyar sporttársadalomban, ami most zúgolódik, elég csak a Magyarország - Románia labdarúgó vb selejtezőre gondolni, amit nem véletlenül zárt kapuk mögött játszottak. A meccs tudósítása mellett ráadásul párhuzamosan további két tudósítás is zajlott: volt néhány kemény szurkoló az 56-osok terén, akik drága sört iszogatva éltették a csapatot és pár huligán a Dózsa György úton, akik néhány egyenlőséget és összetartás sugalló együttes koncertje után békésen zsidóztak, petárdáztak és ismerkedtek a rendőrökkel.

De volt még nekünk esetünk kitiltott magyar zászlóval Szolnokon, melyről kiderült, hogy nem is a rendes magyar zászlóval volt probléma, de azért a szélsőjobb verte a nyálát, többek között véres magyar zászlóval illusztrált nagymagyarkodással a Facebookon.

De van még nekünk egy Ultras Liberi nevű 'bandánk' is, akik még a felsőoktatás kérdéseiben is igen jártasak, akik Kovács András Péter (KAP), stend-up szavait ellopva, szerintem olyan emberek, akik elöl beszélnek, de hátul van a mimikájuk, és ez mindent elárul.

Itthon kéne először rendet rakni, mielőtt külföldi sajtóra mutogatunk, ugyanis egy szurkolóra nagyon is sértő, ha összemossák (és összemossák), azokkal a huligánokkal, akik a csapatuk lelkesítése helyett valami egész mással foglalkoznak, ezzel több kárt okozva nekik, mint hasznot. Emlékszem mikor suhanc koromban kézilabda kapusként, egy kisebb nemzetközi kupán a horvát lány csapat kollektíve nekem szurkolt és olyanra is mikor egy másik meccsen szotyihéjjal dobáltak (természetesen fogyasztás közben, mert úgy az igazi), ergó egy sportoló kap hideget és meleget is az ellenfél és a saját szurkolóitól is, de remélem nem jutunk el odáig, hogy játékosok vonulnak le a pályáról, a huligánok viselkedése miatt!

Ha a csapatod győzelméért szeretnél tenni, akkor ne az ellenfelet támadd, hanem a sajátjaidat bíztasd és a humorérzéked is legyen nálad a kereplőd mellett! by SportCojeljó

Indulhat a kommentharc, remélem szurkolói mentalitással!

Címkék: vélemény sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minek az? 2013.04.09. 07:51:53

Országosan ismert, magyar újságban volt hasonló "humor bonbon", mint a ProSport-ban?

Töksi 2013.04.09. 08:12:08

Azt gondoltam, minden IQ70+-os egyed rájön, hogy azok a nők nem szurkolók, hanem olimpikonok. Tévedtem. Vagy a 70 nem igaz nálad. Összemosol, csúsztatsz, gratulálok...

Dragonovics 2013.04.09. 08:42:56

@minek az?: Ha nagyon keresgélnék, akkor lehet, hogy találnék, sőt lehet durvábbat is, mint ahogy biztos mi is kaptunk ennél durvább sajtót. De nem ez a lényeg a szemet-szemért, fogat-fogért elvet a 21. században már hanyagolni kellene, mert nagyon primitív!

minek az? 2013.04.09. 08:47:58

@Dragonovics: egészen nyugodtan keresgélj csak! Addig ugyanis csak a levegőbe bokszolsz.

Dragonovics 2013.04.09. 08:50:05

@Töksi: Szövegértési problémák tükröződnek a kommentedben: írtam, hogy a hölgyek élsportolók, de ez nem jelenti azt, hogy egyben ne lennének szurkolók is. És ha egy ilyen esetet párhuzamba állítok magyar "szurkolói" szokásokkal, az miért lesz rögtön összemosás? A csúsztatást és az IQ-m körüli kérdéseket meg nem értem, de humorérzékem az van! ;)

@Matróz Kommandó: nem, a szélsőjobbot most egy darabig békén hagyom, más témák is foglalkoztatnak! :)

Húsleves 2013.04.09. 08:58:48

"Éppen csak" annyi a csúsztatás ebben az egészben, hogy magyar részről közönséges huligánokat mutattál be, akiket hivatalosan magyar részről is elítélnek, román részről pedig újságokban reklámozott "humort".
A kuruc.info nem hivatalos újság, azért működik Amerikából, mert itt nem engedik. Úgyhogy azt ne ilyen kontextusban vedd elő, hanem akkor, amikor a Amerikai Népszava Amerikából Magyarország bombázását szorgalmazza.

Fejesrob 2013.04.09. 09:12:41

Ráadásul a románok ezt humornak nevezik, egyébként a magyar média ballib része is.

Amúgy te amikor blogot írsz, el szoktál gondolkodni? Mondjuk egyik oldalon álljon az a faszi, aki megverte a fideszes nőt, akkor legyen ez a balliberális oldal?

Az pedig valahol jellemző balliberális gondolkodás, hogy egy zászlót ki lehet tiltani.

zoleebara 2013.04.09. 09:16:58

Nekem csak egy kérdésem lenne. Ezt a "blogot" vajon miért csak most hozták létre? Nehéz elhinni, hogy az alkotó csak ezért készít egy regisztrációt, ír egy darab bejegyzést, hogy ezzel a mez tépéses dologgal kapcsolatban elmondja a véleményét. Azt a hatalmas információmennyiséget és igazságokat amit tartalmaz az itt leírtak, elmondhatta volna egy egyszerű kommentben is.

icceman 2013.04.09. 09:18:09

"(Szerencsétlen bírok a sok célzott" - helyesen : bírók.
Természetesen itthon is nagyon sok a tennivaló, mint ahogy ott is.
Ugyanakkor nem gondolom, hogy ártatlan humor az, ha olimpiai bajnok az ellenfél mezén taposva pózol. Egy olimpiai bajnok nem sima szurkoló, neki inkább példát kellene mutatni, ha így mutat példát, azt inkább méretes bunkóságnak gondolom, mint viccnek, de ez legyen a románok gondja.

pushup 2013.04.09. 09:19:38

Ezt már leírták, de muszáj. Ha nem érzed a különbséget egy fészbukon szerveződő senkiházi csőcselék által mutatott rasszista, soviniszta megnyilvánulás, meg egy nyomtatott sajtóban névvel, arccal vállalt olimpikonok által mutatott sportszerűtlenség közt, akkor hagyd a picsába a blogolást!

Drago Brutic 2013.04.09. 09:29:10

Vihar a biliben. Mindig kell egy konc, amit a csordaösztönű embereknek odavetnek, oda-vissza, lehet rajta rágódni, gyűlölködni. Maradjon ez az a néhány ezer román, magyar problémája, aki a saját önértékelését/identitását ezeken keresztül képes megfogalmazni. Anita nem véletlenül nem reagált, mert van olyan profi és intelligens, hogy nem veszi komolyan.

neuro-toxin 2013.04.09. 09:35:51

szar propaganda szennycsatorna vagytok!
hivatásos román élsportolók, olimpikonok, követendő példák lementek minősíthetetlenbe, erre még mosdatni is igyekszünk itthonról, és jól kifacsarva elferdítve megmutatjuk hogy nálunk is van b-közép. lefosott kilométerkő ez a dragunovics.

G_Norton 2013.04.09. 09:37:16

@Dragonovics: Szó sincs szemet-szemért elvről. Jómagam Pool-drukker vagyok, de pl sosem taposnék meg egy United-mezt, mert az az ősellenségé (bármennyire nem bírom őket). A román újság eme "tréfája" csúnyán mellément, gondolom te sem tapsolnál a kedves poénra, hogy ha egy magyar olimpikon taposná meg az ellenfél mezét, pusztán a vicc kedvéért. A Prosportnak lehetett volna ennyi esze.

A többi részében igazad van, de csúsztatás is: a huligánok mindenütt huligánok, Romániában pl egy olasz zászlót égettek, mert összetévesztették a magyarral.

Főleg azért is meglepő a meztaposás, mert mégis csak egy kézimeccs volt ez. Mármint nem focimeccs, vagy K-1, hanem kézilabda, bármennyire kemény sportág, a tisztesség nem veszett ki belőle.

pakandi 2013.04.09. 10:22:51

@zoleebara:

Miért most?Semmi különleges nincs ebben!A Dotoho blog elfáradt és már csak a Mahacskalai mosolygóból maradtak meg a rajongók.Kellett egy új blog,de a stílus változatlan és a szándék felismerhető.Nincs ebben semmi különös....

b.tom 2013.04.09. 10:44:34

egy nagy sportújság címlapját összehasonlítani az ultrák viselkedésével...gratulálok. kommentvadász gagyi izé. minek hívod? blog?

Marciii 2013.04.09. 10:59:02

Ha azt hiszed, hogy az átlag román fociszurkolók közt nincsenek primitív bunkók, ki kell, hogy ábrándítsalak. Soha nem hallottam erről a blogról, de kb a Do toho blog mélységekben mozog. A kifinomult román sporthumor: kitekinto.hu/kep.php?id=15989%22%22%22%22%22%22%22%22

those with loaded guns 2013.04.09. 11:32:27

Megirigyelted a dotohót? Gondolom, nem vagy ennyire tájékozatlan a valóságban, és képes vagy egy országos sajtótermék által gerjesztett gyűlölet, és a mindennapi szurkolók vélemény nyilvánítása között is különbséget tenni, csak ugye a provokáció vonzza az olvasottságot igazán.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.04.09. 11:55:38

Ez tuti, hogy a meghasonlott csehszlovák cimbora (vagy valamelyik spanja, akivel dotohót írják) egy újabb álnéven.
A téma, a stílus, a beszúrt hivatkozások tömkelege elég jellegzetes....

Már csak arra vagyok kíváncsi, meddig lehet "szabadon" kommentelni.

Ezt a szart.

平八 2013.04.09. 12:23:15

Minden magyar egy darab szar. Gyerekek, nők, férfiak, idősek. Aki itt él, aki itt született, akinek a vérében van. A tisztességesek és a kevésbé tisztességesek. A szurkolók és sportolók, írók, zenészek, újságírók, kitüntettek.
De bezzeg a románok... a tökéletes nép, az emberiség mintapéldái!

Köbö ezt is írhattad volna és megspóroltál volna nekünk 5 percnyi elvesztegetett időt.

Imádom, hogy BÁRMI, amit a magyarok csinálnak, vagy köze van hozzánk az szar, ciki, bunkó, fasiszta, náci, radikális, turbómagyar, de ha más, az jól van úgy ahogy van, nehogy megsértsük a románok kis érzékeny lelkivilágát, hiszen olyan kurva sok mindent adtak nekünk, magyaroknak. Most tényleg, kit zavarna pl. Romániában, ha pl. Nadia Comăneci dresszére szarna rá (illetve egyéb módon gyalázná meg) mondjuk Puskás Öcsi, Papp Laci, Csollány Szilveszter meg a teljes magyar vízipólós csapat. Ez tök rendben van, ez az európai norma, ezt kell követnünk, megmondta ez a nagyszerű, intelligens író is és köszönjük meg neki. Barbár szittya népünk nem érti az EU-komfortos viccet, de most már tudjuk, hogy ha hasonlót csinálnánk, akkor az a lehető legnagyobb rendben lenne.

Sokat tett a nemzetért fiam, (nagybetűvel) Köszönöm!

És nem mellesleg a kurva anyádat!

Jokerpofa 2013.04.09. 12:30:38

Tegye fel a kezét, aki unja az állandó magyar gyalázást az indexes blogokban. Oké nem kell, nagyjából mindenki.

Ad Dio 2013.04.09. 13:32:56

A tahóság az tahóság, akárki követi is el.

Aprócska különbségeket azért érdemes észrevenni.

A román újság egy elismert sportújság, hasonló a mi Nemzeti Sportunkhoz. A kurucinfó egy szélsőjobbos baromság, amit egy amerikai site-ról üzemeltetnek, mert idehaza betiltanák. A román lap idiótái olimpikonok (!). Van egy olyan dolog, hogy sportolói becsület, tisztelet, fair play meg ilyenek (sportszótár ha nincs meg a dolog - google lehet nem ismeri :-) ). Ezekből a "sportolókból" ez úgy tűnik tökéletesen hiányzik. A másik oldalon felemlegetett idióták meg mezei szurkolók. Olyanok amilyenek. Nem kimondott agysebész banda.

Röviden: itt komoly ember nem háborogna azon ha egy szélsőjobbos szenny-website csinálta volna a cirkuszt 3 felrészeg b-közép vezérürüvel. Mert az SENKIT nem érdekel. De így azért némi alappal háborog itt mindenki. Ja, és NEM "A" románok, meg "Románia" ellen, hanem ez a bizonyos lap és azok a bizonyos sportolók ellen akik mindebben részt vettek.

Amúgy gratulálok a jól sikerült fika-bloghoz. Dotoho után már nagyon kellett egy "román" is. Remélem szép pénzt kapsz ezért, mert ha ingyen csinálod, akkor oltári hülye vagy :-).

gazell16 2013.04.09. 13:41:27

Én azon gondolkodom itt magamban hogy mi vesz rá egy primitív, rosszindulatú, nemzeti érzelemtől kiherélt szemüveges fatarót hogy saját nemzeti (opardon1: nem saját nemzeted, csak itt élsz) szurkolói ellen cikket írjon és a románokat éltesse, ajnározza?... ja hogy pont a fent leírt tulajdonságok. Opardon !

PS: biztos nagyon örülne neked egyik ősöd aki mondjuk a románok elleni csatában bukott el. Ja hohy neked oylan nincs: Opardon. Sámuel, nem akartalak bántani

bigthereal 2013.04.09. 14:27:49

újabb magyarellenes blog, a dotahó méltó párja...

gazell16 2013.04.09. 14:29:18

Üzenet haza, mármint a posztolonak aki alól kilóg a lóláb: Ez egy román focimeccsen megszokott rigmus, ahol csupa Nobel díjas jár:

"PIZZZZZDAAAA MA˘TI, Dute-n pizda ma˘ti!"

EZt szívből küldjük neked, mi csürhe magyarok

Muad\\\'Dib 2013.04.09. 14:34:08

Na, megint egy flamebait.
Épelméjű ember úgy sem veszi komolyan ezt a bejegyzést.

Muad\\\'Dib 2013.04.09. 14:37:33

Egyébként mókásak ezek az egy-két bejegyzést tartalmazó blogok, amit szigorúan nem megrendelésre írnak, és az index "független" újságírói, szigorúan nem bevételmaximalizálási céllal felfuttatnak.
Persze nincs ezzel komoly gond, mindenki ott szedi meg magát az agyhalottak lehúzásával, ahol tudja, csak olyankor szoktam kicsit felhúzni a szemöldököm, mikor a kedves indexes emberállatok a magyar újságírás őreként pózolnak.

2002 2013.04.09. 15:25:02

Jó a blog, csak így tovább.

Kákalaki akka 2013.04.09. 15:27:24

Ez a post azért elég szűk látókörű lett és összehasonlíthatatlan dolgok közé tesz egyenlőségjelet. Csak akkor tudom elfogadni és megérteni a motivációdat ezzel a "cikkel", ha ezért pénzt kaptál valakitől.
De úgy látom rajtad kívül nincs más aki támogatná a "merjünk kicsik lenni" eszméidet.

Hagrid 2013.04.09. 16:04:51

A kuruc infóval összeveted a román ProSport-ot...bravó! Majd ha nyomtatott formában adják ki Magyarországon. Mert ugye a román ProSport az alapjáraton szélsőséges? Vagy csak simán bunkó...
Nem állunk jól huliganizmus terén, de a szerbek, románok, bulgárok és lengyelek még mélyebben vannak, olass csak vissza, járj utána, durva eseteket fogsz látni és következményeket.

pinky, the brain 2013.04.09. 16:16:07

ezt az erőltetett provokációt... tudod dragonya, ilyen helyzetekben mindig eszembe jut a mese a favágóval aki unalmába farkast ordít... oszt mikor tényleg jön senki nem veszi komolyan...

gazell16 2013.04.09. 16:19:20

@pinky, the brain: Eljön ez az idő is, és nem fogunk örülni ennek mi sem, hát még ők

Töksi 2013.04.09. 20:41:29

@Dragonovics:
Azért lesz összemosás, te félkegyelmű, mert ahogy többen leírták, román élsportolókat mosol össze magyar huligánokkal.
Tényleg hülye vagy, vagy csak játszod? (na erre próbáltam rájönni a 70-es IQ-s célzással). Ha csak játszod a hülyét, akkor meg gazember vagy :-))

Dragonovics 2013.04.10. 01:16:22

@Húsleves: Hivatalosan elítélik, de ez nem feltétlenül egyenlő a valósággal sajnos, mert igény meg van erre a mocskolódásra. Ezért nem tetszett az, ahogy a Nemzeti Sport lereagálta a bocsánatkérést! A jelenleg zúgolódó sporttársadalom része a huligánok csoportja, még ha hivatalosan nem is így van.

@Fejesrob: Nem mondom, hogy az eset baromi vicces lenne, de én nem akadok fönt rajta, de egyébként zsidó vicceken is tudok röhögni! Egyébként az erőszak minden formáját elítélem! A magyarságomat és a szurkolást meg nem egy zászlóhoz kötöm!

@zoleebara: a blogot nem csak ennek a posztnak a megírására hoztam létre, ez csak az első bejegyzés.

@icceman: egyetértünk, nem volt jó vicc :)

@pushup: érzem a különbséget, de írásom célja, hogy rámutassunk arra, hogy nevetségesen lett ez az egész lereagálva és addig ne mutogassunk kifelé, míg itthon ilyen problémák vannak

@Drago Brutic: így-így :)

@neuro-toxin: nem mosdatok, csak felemelem az itthoni szőnyeget is ;)

@G_Norton: egyet kell, hogy értsek veled!

@pakandi: nincs közöm a Dotoho bloghoz

@b.tom: a román sport napilapot hasonlítottam össze a Nemzeti Sporttal (ahogyan lereagálták az esetet) és jeleztem, hogy nem kell külföldre menni a hülye 'poénok' után!

@Marciii: köszönöm a tájékoztatást, de egy szóval sem mondtam, hogy máshol sokkal jobb lenne a helyzet

@: those with loaded guns : feljebb válaszoltam erre

@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): magyar vagyok, továbbra sincs közöm ahhoz a bloghoz és szabadon lehet kommentelni, sőt igyekszem válaszolgatni is :)

@平八: ezt is írhattam volna, de nem ezt írtam, mert nem ez a véleményem, a többit privátban, az még úgy is vár rám :)

@Jokerpofa: nagy különbség van a között, ha gyalázod a magyarokat és a között, hogy elmondod a véleményed egyes problémákról.

@Ad Dio: akkor jó nagy hülye vagyok, mert sajna nem kapok azért pénzt, hogy leírom a véleményem, és továbbra is magyar vagyok és semmi közöm a Dotohohoz. hülye poén volt a román olimpikonok részéről, de fel lett fújva, túl lett reagálva, ami a Nemzeti Sportunknak is köszönhető, Fair Play ide vagy oda, én nem akadtam ki ezen

@gazell16: :D van humorérzékem :P

@bigthereal: nem magyarellenes blog és ez csak az első bejegyzés volt, egy téma a sok közül, ami foglalkoztat

@Muad\\\'Dib: nyugi nem csak egy-két bejegyzés lesz :)

@2002: köszönöm :)

@Kákalaki akka: ingyen irkálok magamnak, szerintem olvasd el még egyszer a bejegyzést és próbálj a sorok közé/mögé nézni!

@Hagrid: a kuruc.infó-val szemléltettem a sporttudósítások szubjektivitását (mint ahogy a Délmagyarral és a HVG-vel), a többire korábban válaszoltam

@pinky, the brain: tanulságos mese, észben tartom!

@Töksi: a kommentekre reagálva remélem, megkaptad Te is a választ!

Töksi 2013.04.10. 10:09:08

@Dragonovics:
Nem kaptam világos választ, úgyhogy én a "tényleg ilyen hülye vagy" opciót választom ;-)
süti beállítások módosítása