Hogy visszatalálj:

Hirdetés

Kommentek

Címkék

A cifrafosástól - valótlanságokon keresztül - a McDonald’s reklámig, avagy egy újabb kormányzati bullshit.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar honlapja megirigyelhette a Hírcsárda népszerűségét, gondolom ezt azért, mert olyan energiaegyensúly-táblázatokat tett közzé családoknak, amiket komolyan venni nem lehet, még akkor sem, ha ezen összeállítást az Országos Egészségfejlesztési Intézet egy korábbi kiadványának számára készítette két dietetikus. A közzétett adatokból megtudhatjuk, hogy egy adott fizikai aktivitással, azaz valamilyen életszerűtlen tevékenységgel, mennyi kalóriát égetünk el és azt mivel lehet pótolni. Valamint azt is, hogy egy átlag nagymama 90 kilós, egy átlag apa meg kereken egy mázsa. Nem, hogy a magyar valóságnak nem felelnek meg a példák, de még a Barátok közt-ben sem keringőzött Magdi anyus 45 percen keresztül (R.I.P.). Azt homály fedi, hogy a szakemberek milyen időintervallumban gondolkodtak, amikor ezt összeállították - pedig ajánlás szempontjából fontos lenne -, mint ahogy azt is, hogy az elkövetők, Monspart Sarolta és Fekete Krisztina mégis milyen tudatmódosító szereken élnek.

A képek innen. Tényleg nem én találtam ki!

nagymama.JPG
A nagymama:

Nyilván csak, akkor éri el ezt a versenysúlyát, amikor a piacról tér haza 2 zsák krumplival a kezében, bár ezt a tevékenységet nem űzi, helyette másfél órán keresztül sétál és kirakatokat néz, mást nem is tehet mint hogy csak nézi őket, ilyen nyugdíjjak mellett... (na, de majd a 13. havi kampánynyugdíj). 1 óra portörölgetés után megjutalmazza magát öt szem konyakos meggyel, de csak azért, mert rá van függve a gyümölcsökre, a két órás keresztrejtvényfejtést meg biztos, hogy a kerti pottyantós wc-n ülve végzi, mivel ha végig eszi a menüjét, akkor olyan cifrafosás jön rá, amitől könnyebben tudja görnyedve szedni az almát 2 órán keresztül. Unokájával két órát sétálna, de mivel egyik sem ér rá, mert az egyik egy személyben akarja képviselni Magyarországot az Olimpián az összes sportágban, a másik meg a McDonald’s-ot promózza,ezért helyette elmehetne a Békemenetesekkel várost nézni.

A nagypapa:

Mivel 10 kilóval könnyebb a párjánál, ezért mindig ezzel zrikálja a mamát, aki miután mindent kiadott magából a trónján, a sodrófával már úgyis csak kis hatékonysággal tudna bosszút állni rajta. Szívesen tapétázik másfél órán keresztül és majdnem ugyanennyi ideig autót is mos, mivel az nyamvadt Trabant könnyen koszolódik a garázsban. Az összes húst megeszi felesége elől, mivel a koleszterinjére nem kell odafigyelnie. 3 órán át horgászik, de egy büdös halat sem fog. 80 percen keresztül túrázik és közben idegeneket kínálgat sósavval.

édesapa.JPG
Az édesanya:

Miután 2 és fél órán alatt elmosogatta az ipari mennyiségű mosatlant, ami egy családi ebéd után keletkezett, van még arra ereje, hogy szétsportolja magát (a lánya tőle örökölhette a sport iránti szeretetét, lásd később). Tényleg semmi mást nem csinál csak főz, mosogat és sportol. Mivel szült két gyereket, ezért a kötelességeit tökéletesen ellátja, Varga István büszke rá. Főleg a téli sportokat kedveli.

Az édesapa:

A feleségét elhanyagolja (néha azért elveri az asszonyt, kötelességtudatból), mert ahelyett, hogy vele foglalkozna inkább több mint másfél órán keresztül kártyázik a barátaival, de alkoholt nem iszik közben. (Itt jegyezném meg, hogy az egész családban a nagymama az egyedüli iszákos a konyakmegyével!) Mivel 3 óra 20 percen keresztül autózgat, ezért bűntudatból 1 órán keresztül fát ültet, majd megbütyköli a kocsiját szintén egy órán keresztül, mert ezek a kátyús utak nem tesznek jót a Suzukinak. Lenyírja a focipályát háromnegyed óra alatt, majd futballozik rajta kicsit több mint ennyit. Példaképe Orbán Viktor.

kislány.JPG
A kislány:

Nagyon házias, ezt az anyjától örökölte, szeret 3 és fél órán keresztül vasalni (szintén ipari mennyiségben), miközben csak 3 órát vásárol a plázában. Egyébként is zongorázik, vív, teniszezik, kézilabdázik és még táncol is. Egyszóval csodagyerek, a jegyei példásak a fiúkra rá sem néz. Nem kell odafigyelnie az alakjára, ezért nem koplal, mint a kortársai.

A kisfiú: 

Miután 2 és fél órán keresztül vonatozik, fél órán keresztül 9 km/h-s sebességgel szalad a csatlakozás után. Ő a leglustább a családban, de a többiek nem haragszanak rá, mert szokott barkácsolni és besegít a Berényi kft.-nél az építkezésen. Ehet Big Mac-et, ezzel kormányfelületen reklámozhat egy gyorséttermet.

Az alapanyagból nem hoztam ki a maximumot, de nem is tudnám olyan viccesen tálalni, mint amilyen  már önmagában az. Ez a családmodell és tevékenység-példák a való élettel összeegyeztethetetlenek egy magyar család számára. A felsorolt ételek hozzávalóinak nagy része meg már luxusterméknek számít, a magyarországi átlagkeresetek mellett. Abszurd az egész, már ha ezt valaki komolyan veszi.


Várom a javaslatokat, hogy lehetne ezt a táblázatot magyarítani, segítsünk a dietetikusoknak (és a szemellenzős kormányuknak)!

Címkék: vélemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m. g. 2013.04.24. 06:14:37

ezekhez az életmódtanácsokhoz már csak sajdik ferenc "humoros" illusztrációi hiányoznak
süti beállítások módosítása