Hogy visszatalálj:

Hirdetés

Kommentek

Címkék

BREAKING: a delmagyar.hu megmártózna UP szakállában, bármit is jelentsen ez

Ismered a 444.hu titkát? Akkor fel vagy véve! Na jó, nem, de ha meg tudod fogalmazni röviden, hogy mitől döglik a légy a Magyar Jeti szerkesztőségében, akkor már egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy a Délmagyarország webes felületén garázdálkodhass, mint tartalomkészítő-szerkesztő. A feladat egyszerű, a címekről és az ajánlókról kell okoskodni, amiket már több mint egy éve harsognak a bites rikkancsok, tehát még csak nem is olyan égető problémára kell megoldást találni, mint az online újságok finanszírozási gondjai.

“Egy jó cím maximum 3 szóból áll, utal a a tartalomra és figyelemfelkeltő”- verte a fejünkbe Hollósi Zsolt, aki Szegeden ügyködik azon, hogy a leendő újságírók inkább ezt a mondatot mantrázzák, mint azt, hogy “SuperShop kártyád van?”. Annak ellenére, hogy az említett tanerő konzervatívabban áll a szakma kőbe-nem-vésett szabályaihoz mint én, egyet kell, hogy értsek vele, hiszen a címadásnál ismerszik meg az igazán kreatív újságíró! (upsz)

Viszont a trendek változnak, így alkalmazkodni kell az online felületen tájékozódó társadalomhoz:

  • melynek tagjai a Facebookon lógnak/ dark social

  • posztok egyre háborgóbb tengerében

  • emiatt egyre magasabban van az ingerküszöbük

  • így a figyelmet könnyebb felkelteni olyan kommunikációval, amit ők is használnak

  • és mivel a felhasználók nem pazarolják az idejüket

  • emiatt a lead ajánlóvá alakul, a cím folytatásaként, de a Facebook felületén

  • a személyes hangvétel miatt létrejön az interakció

  • és kialakul a közösség

  • ami egy közösségi oldal lényege

  • helyben vagyunk:

    homo-textus-avagy-a-feluletes-olvaso.png

Lehet ezt kreatívan csinálni, a viraloldalak minden aljas húzásaitól mentesen, de a legfontosabb, hogy meg kell ismerni az olvasót először, hogy szólni tudjunk hozzá.

Végül, a meg nem értett  Facebook account manager szavaival zárnám soraimat: “Utálom, hogy mindig elkapnak, amikor a falra firk”

 

 

Címkék: media Facebook

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2014.05.18. 19:04:20

444 titka lehet kommentálni, mint régen a velveten. Én nem is olvasom nagyon a cikket csak a kommenteket.
süti beállítások módosítása