Hogy visszatalálj:

Hirdetés

Kommentek

Címkék

- Te asszony, ez a tej, itt ni, a jobb oldalon most 10 százalékkal olcsóbb!
- Látom én azt Béla, na de emlékszel, a múlt hónapban emelték az árát a duplájára.
- Hát az lehet, de most olcsóbb, osztán azt írja itten ez a papír, hogy írjuk alá, ha egyetértünk, hogy csökkentették az árát.
- Ki kéri, hogy írjuk alá?
- Hát a bót!
- Akkor szignózd Bélám!
 
Paraszti ésszel is rá lehetne jönni arra, hogy a rezsicsökkentés-aláírós tragikomédia az ország eddigi legnagyobb birkaállomány összeírása. Tragikus, mert kérdéses, hogy a csökkentésből származó plusz pénz valóban megjelenik-e az emberek pénztárcájában és komikus, mert ennek ellenére már több mint másfél millió szerencsétlen állat (továbbra is a juhoknál maradva és a szóismétlést kerülve) döntött úgy, hogy összezsúfolódik a többiekkel egy szűk karámban, hogy a gazda meg tudja őket jelölni. Na, de nem ám fülbemetszéssel vagy chip beültetéssel tarják számon őket, hanem konkrétan narancssárgára festett birkák legelésznek ezentúl, hazánk kopár legelőin.
 
narancs birka.jpg
 
Félelmetes látni azt, hogy hány hiszékeny embert lehet ma megvezetni Magyarországon egy olcsó vásári mutatvánnyal, amit még jól meg is tapsolnak. A legszánalmasabb az, hogy azokból a szegény emberekből csinálnak hülyét, akik a magas rezsiköltségek miatt még vasárnaponként sem engedhették meg maguknak, hogy húst egyenek, bár ezután a ’kegyes’ multikat sárba tipró húzás után sem nagyon lesz erre lehetőségük.
 
Hát persze, hogy aláírja az a közszolgálati médiának köszönhetően tudatlan a rezsicsökkentést támogató ívet, mert örül, hogy végre nem csak elvesznek tőle a politikusok, - még ha ez csak látszat is – és mert fél attól, hogy esetleg meggondolják magukat, vagy a libás Bajnai elintézi, hogy ez se legyen. A Fidesz meg csak dörzsöli a markát, mert iszonyatosan költséghatékonyan tudják ezzel az aláírásgyűjtéssel listázni a választópolgárokat. A kétharmadukkal bármire képesek a rezsicsökkentést is ők egyedül intézték el, sőt ha például a fejükbe vennék azt, hogy július egytől főleg a párthoz hű emberek üzemeltethessenek trafikot, akkor azt is el tudnák intézni (várjunk csak...), ergo az aláírásgyűjtésnek még szimbolikus jelentősége sincs, pusztán adatokat gyűjtenek ahhoz, hogy 2014-ben továbbra is Orbán Viktor maradhasson a trónon.
 
Április végétől már online is ki lehet tölteni a rezsicsökkentős petíciót, ezáltal a Fidesz még könnyebben tud adatbázist létrehozni a választókról, persze adatvédelmi tájékoztató is található az említett oldalon, de szokása ezt az embereknek nem elolvasni, pedig jobban tennék: „ személyes adataim közlésével és az ,,ALÁÍROM" gombra történő kattintással úgy nyilatkozom, hogy egyetértek a rezsicsökkentés céljaival és hozzájárulok, hogy a közölt személyes adataimat a FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség […]további kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából, az adatkezeléshez tett hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig kezelje”. Természetesen lehet kérni azt, hogy a Fidesz ne zaklasson, de attól még az adataim ott lesznek náluk. És ha valaki nagyon elvakult, az a rezsin megspórolt kis pénzét odaadományozhatja a pártnak.
 
444.hu videót készített az aláírásgyűjtésről Nagy szívás aláírást gyűjteni Szanyi birodalmában címmel, melyben látható, hogy vannak még olyan emberek, akik szintén úgy gondolják, hogy ennek semmi értelme, de akad olyan is, aki már négyszer aláírta. A videó legérdekesebb része viszont az, amikor egy hölgy elmondja, hogy ő a Fideszt választotta és „azóta jobban megy a sora”, mikor az újságíró rákérdezz, hogy mit jelent ez, közli, hogy hajléktalan lett.

Címkék: vélemény jegyzet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása