Hogy visszatalálj:

Hirdetés

Kommentek

Címkék

Uj Péter hírblogja a 444.hu április 29-én, kevéssel 10 óra előtt elstartolt, hogy meghódítsa a magyar online média-univerzumot. A Magyar Jeti Zrt. kiadásában indított weblap szerkesztősége korábban a jetivalasz.hu-n tevékenykedett, amit ők a 444.hu werkbogjának szántak, azaz egy felületnek, amin tolták a vírusmarketinget.  UP februárban jelentette be, hogy új média valamit indít és annak ellenére, hogy ez a bizonyos szakállas médiamágus már elég sok mindent letett az asztalra sokan mégis úgy gondolták/ják, hogy csak szarral gurigázik. Egy tucat indexes újságírót magához csábítva, 100 millió forint tőkéből, wordpress alapokon (és titokzatos háttéremberek segítségével) viszont UP pofán csapta a konzervatív újságírást!!nééégy!!! 

Az oldalt körülbelül 20 perccel korábban indították el a beharangozott kezdéshez képest, ami már csak a szerverek kímélése végett is jó ötletnek bizonyult – bár később kis időre újra kellett indítani őket, hogy megnöveljék a sávszélességet – plusz így volt ideje az olvasóknak nézelődni egy kicsit az élő indító adás előtt. A streamen nézhető  ’show’ - amit körülbelül 500-an néztek egyszerre - , az amatőrség határán mozgott, vicces akart lenni, de nem sikerült neki, pedig a kedvcsinálója alapján ígéretesnek tűnt. Tamás Bence Gáspár és Plankó Gergő vezették a műsort, beszéltek pár szót az oldalról majd követezett UP köszöntője, ami az egyetlen igazán vicces elemet tudta felmutatni, de ezek nem UP szavai voltak, hanem a beszédét jeltolmácsoló hölgy grimaszai.

up.PNG

A többi része a műsornak nem érdemel említést, mivel érdektelen volt és erőltetett. Az adás nagy része egy konyhában játszódott és még egy Orbán Viktor képet is kiszúrhatott a sasszemű néző, a fő tanulsága meg az volt, hogy ilyen kis helyen baromi nehéz tornázni.

torna.PNG

Maga a tripla 4-es weboldal viszont üt, nem szartak spanyolviaszt a készítői, de egész jóra sikeredett. A kéthasábos rendszerben jobb oldalt  egyszerre két újságíró tolja a friss kontentot, bal oldalt meg a főbb bejegyzések találhatók, hatalmas képekkel és címekkel, és tényleg hatalmasak a vizuális elemek – emiatt több panasz is érkezett kommentben, de nekem ez a megoldás különösen tetszett. A fejléc és a footer nincs agyonzsúfolva és az egész oldalra jellemző az, hogy jól átlátható, itt bizony nem vesznek el a bejegyzések a linkek szénakazlában. Rovatokat meg ne keressünk, helyette a tagek, azaz a címkék segítségével tudunk az írások között navigálni.

Korábban nem véletlenül a kontent és bejegyzés szavakat használtam a szövegek meghatározására a cikkek és a hír helyett, ugyanis a weblap profi újságírók által írt blog, így az írások műfaja és stílusa is inkább a blogbejegyzésekre hajaz, ez felüdülést jelent számomra a rengeteg totál objektív és száraz híroldal olvasása mellett.

upfejléc.PNG

Később arra is lesz lehetőség, hogy a lelkes bloggerek 444.hu-ra végződő saját blogot írjanak, remélem erre minél előbb sor kerül, ugyanis bár az egész oldal a web2 és a közösségi média legjobb tulajdonságait ötvözi, a tipikusan közösségi tartalmak nélkül, azaz, amikor tényleg a közösség hozza létre a tartalmat, sok olvasót vesztene.

Túl sok reklám nem mászik az arcunkba jelenleg a felületen – ezért sokan úgy vélik, hogy a tőke, amiből az oldal indult, hamar elfogy, a hirdetési bevételek nélkül meg meghal az oldal – de ez nem is csoda, hiszen teljesen jogos, ha egy hirdető először megvár némi statisztikai adatot, mielőtt pénzt ad ki a kezéből reklámra. A Facebook lájkokból ítélve UP agyszüleményének egyelőre nincsenek nézettségi gondjai, a 444.hu indulásakor a Facebook oldalát több mint 3700-an lájkolták, ma pedig, 4 nappal később már 10 ezer felett jár a rajongók száma, ha hozzátesszük azt is, hogy ehhez megfelelő SMO (Közösségi Marketing Optimalizálás) is tartozik, akkor abból ki lehet következtetni, hogy ezek a lájkok bizony elég hatékonyan nézettségre vannak váltva.

upfb.PNG

UP egy médialátnok, aki 2013-ban is képes arra, hogy valami újat mutasson fel az online médiában, nem feltétlenül kell ezt a többi szereplőnek is követnie, de ezt a fajta hozzáállást a változáshoz/újításhoz igazán megszívlelhetnék más médiaszolgáltatók is.

Nem utolsó sorban, rövid nyomozásból kiderült, hogy áll-e egy bizonyos személy Uj Péter mögött:

Bajnai.PNG

Címkék: média kritika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chocco channel 2013.05.04. 00:48:21

Ezt az UP hajpot soha nem fogom megerteni.

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.05.04. 03:05:14

@chocco channel: Én sem.

Ma átfutottam az oldalt.

A 444 és a Cink dizájnja eszembe juttatja a Comodore plus 4-emet.
A héber köszöntést nem értem, hacsak a titokzatos háttéremberek nem is olyan titokzatosak.
Az írások felületes szarok. Valakinek biztos felüdülés egy tinilány farmer shortjában pózoló szegedi csávóról egy kimerítő postot olvasni, ahol a Picsaember kifejezést vagy harmicszor írják le, nekem nem.

A hozzá kapcsolódó herepata kifejezés is nagyon vicces lenne ha még masszívan gandzsáznék, de már rég elmúltam harminc.

Egy tovább butított Index, ahol az UP lufi végre pukkan egy nagyot. Egy éven belül.

rágógumó 2013.05.04. 04:57:19

Attyaég ez a 444 extra primitív... Hol itt az újítás?? Az indexes stílust 2 fokkal lebutították, olyan mint a Blikk meg a Kiskegyed összemixelve az Index-el. Ciki. De tuti sikeres lesz, eléggé harsány és primitìv, mindene megvan ami kell hozzá.
süti beállítások módosítása